3 KEUNIKAN BUMBUNG KEDIAMAN BINAAN REDDIAMONDHOUSE

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Lundang
Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Lundang

Tahukah anda kesilapan memilih rekaan bumbung bakal merugikan anda dimasa hadapan.

Ini kerana bumbung adalah satu struktur yang menerima impak hujan dan haba daripada panas matahari. Selain berfungsi sebagai pelindung kediaman ketika panas, bumbung juga mengalirkan air keluar dengan cepat daripada bangunan semasa hujan.

Air adalah satu elemen yang bahaya kepada binaan. Ia memberi kelembapan kepada bahan binaan. Air juga menjadi agen pemangkin kepada pertumbuhan kulat dan pereputan. Sebab itulah kos ubahsuai dan selenggara bumbung sangat mahal.

Lihat Spesifikasi Binaan Reddiamondhouse.

Di RedDiamondHouse, apabila merekabentuk bumbung, kami akan mengambil kira beberapa faktor utama seperti kedudukan tinggi tanah, arah laluan angin serta rekabentuk dalaman rumah itu sendiri.

Kerana itulah kami akan memilih beberapa gabungan rekabentuk bumbung seperti bumbung tebeng layar, limas belanda dan beberapa jenis rekabentuk bumbung yang lain.

3 keunikkan rekabentuk bumbung kediaman binaan RedDiamondHouse yang akan menjadikan anda sentiasa rasa sejuk, nyaman dan damai.

Lihat Portfolio Reddiamondhouse.

1. RedDiamondHouse memiilih rekaan rumah melayu bercirikan tradisional. Ia mempunyai nilai estetika yang tinggi, menyerlahkan kebanggaan penghuni terhadap budaya melayu. Jiwa akan lebih aman kerana tinggal dibawah bumbung yang bercirikan kemelayuan.

2. Reka Bentuknya direka dengan kecuraman yang melebihi 10 darjah bagi memudahkan air mengalir dan tidak bertakung. Ini akan menghalang pertumbuhan kulat dan merosakkan bumbung anda pula.

3. Selain berfungsi sebagai pelindung cuaca, RedDiamondHouse mengambil kira bebanan tekanan angin dalam binaan bumbung supaya berupaya mengekalkan haba pada suhu normal bagi keselesaan udara dalam kediaman pelanggan kami.

Paling penting RedDiamondHouse membina dengan kasih sayang dan memastikan pilihan bahan binaan yang tahan lasak dan tahan lama. Agar rumah kediaman tegap berdiri hingga boleh diwarisi.

Promosi Syawal RedDiamondHouse bernilai RM24,500.00 akan tamat 14 Julai 2018 nanti.

Hubungi segera RedDiamondHouse melalui talian 0139300025

ATAU

Hadir sendiri ke pejabat kami di Tingkat 2, PT 4937, Bandar Baru Kota Harmoni, 17500 Tanah Merah, Kelantan.

RedDiamondHouse –
‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’
‘Bare 5 Bintang, Harga Kaki 5’

#reddiamondhouse #kamibinadengankasihsayang #bare5bintanghargakaki5 #rumahmampumilikhargaWOW

Follow by Email
YouTube
Instagram