BIJAK MEMBELI SEMASA PROMOSI

Tuan Amir (bukan nama sebenar), pelanggan RedDiamondHouse adalah seorang penjawat awam disebuah jabatan kerajaan. Tahun lepas, beliau berhasrat untuk membeli rumah untuk keluarganya.

 

Lokasi rumah yang ingin dibina terletak dibelakang Sekolah Kebangsaan Jambu Lawa, Machang, Kelantan. Lokasi itu amat sesuai dengan anak-anaknya yang masih bersekolah rendah.

Rumah tersebut berkeluasan 1759kps dan akan dibina diatas tanah yang berkeluasan 6000kps. Anggaran hartanah pada waktu itu adalah RM216/kps binaan termasuk tanah.
Tuan Amir dikira beruntung kerana ketika itu RedDiamondHouse sedang mengadakan promosi menjual hartanah tersebut pada harga penuh kasih sayang. Bersesuaian dengan tagline syarikat ‘Barang 5 Bintang, Harga Kaki 5’.

 

Melalui promosi tersebut, Tuan Amir ditawarkan harga binaan pada RM190/kps sahaja.

 

Dan dengan promosi itu, harga keseluruhan ditawarkan hanyalah pada RM340,000.00 berbanding harga tanpa promosi iaitu RM379,944.

 

Tuan Amir bercadang mengambil pembiayaian sepenuhnya pembinaan rumah, dan ingin membuat pinjaman melalui bank. Sebelum bank meluluskan pinjaman, penilaian hartanah perlu dilakukan bagi memastikan nilai hartanah setanding dengan jumlah bayaran yang dikeluarkan oleh pembeli.

 

Sebagai penjawat awam, Tuan Amir layak membuat pinjaman melalui LPPSA. Di LPPSA, penilaian diuruskan sepenunhnya olah Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Setempat atau lebih dikenali sebagai JPPH. Badan ini diberi
tanggungjawab untuk membuat penilaian hartanah peminjam. Setelah laporan penilaian dibuat barulah pihak LPPSA akan meluluskan pinjaman.

 

Berita gembira, hartanah yang mahu dibeli oleh Tuan Amir telah dinilai lebih dari RM380,000.00. Oleh kerana ketika itu Tuan Amir membeli semasa promosi dibuat oleh RDH, Tuan Amir sudah pun untung RM40,000.00.

 

Kepada anda yang ingin membina rumah di atas tanah sendiri, sudah semestinya RedDiamondHouse boleh membina rumah idaman pada harga yang sangat wow dan tidak mampu anda tolak.

 

Di musim perayaan ini, RedDiamondHouse sedang mengadakan promosi Syawal meraikan kemeriahan hariraya.
Dengan tagline ‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’, pelanggan juga dapat ‘Beraya Dengan kasih Sayang’ juga.

 

Anda dapat berjimat sehingga RM24,500.00 apabila membeli ketika promosi ini dijalankan.

 

Jika terdapat sebarang pertanyaan, hubungi wakil RedDiamondHouse melalui talian 0139300025
ATAU
hadir sendiri ke pejabat kami di Tingkat 2, PT 4937, Bandar Baru Kota Harmoni, 17500 Tanah Merah, Kelantan.

 

RedDiamondHouse –
‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’
‘Bare 5 Bintang, Harga Kaki 5’

#reddiamondhouse #kamibinadengankasihsayang #bare5bintanghargakaki5 #rumahmampumilikhargaWOW

Follow by Email
YouTube
Instagram