RUMAH MAMPU MILIK

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Pulau Pisang 17006
Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 17/006 Pulau Pisang

Seronok betul bila dapat memiliki rumah sendiri. Bagi yang bujang, memiliki rumah sendiri nikmatnya seperti boleh terbang. Bagi yang sudah berkeluarga pula, rasa hebat kerana dapat memberikan kehidupan yang lengkap dan sempurna.

Kenali RedDiamondHouse DISINI.

Namun, semenjak tiga tahun yang lalu, ramai tidak mampu memiliki rumah sendiri akibat kos sara hidup yang tinggi dan harga rumah pula melambung tinggi.

Apabila kita bercakap mengenai rumah mampu milik, ia bukan sahaja merangkumi kos membina rumah tersebut. Tetapi juga kos senggara rumah seperti bayaran  deposit untuk menempah pembinaan, bayaran peguam untuk perjanjian serta faedah pinjaman bayaran semula kepada bank jika pinjaman bank dibuat untuk mendirikan rumah.

Pada suku kedua 2017, Bank Negara Malaysia melaporkan hampir 82 peratus rumah tidak dapat dijual.  Ini kerana harga rumah telah mencecah lima kali ganda pendapatan isi rumah median tahunan.

Harga rumah ini hampir sahaja tidak mampu dibeli oleh golongan  B40 yang mempunyai purata pendapatan isi rumah bulanan RM3,000.00 dan M40 yang mempunyai purata pendapatan isi rumah bulanan RM6,275.00

Di Kelantan dan Terengganu pula satu indikator Harga Rumah Mampu Dibeli adalah seperti berikut:

GRAF - Tajuk : Kemampuan Harga Rumah Dibeli Mengikut Purata Pendapatan

BARE 5 BINTANG HARGA KAKI 5

Menyedari isu ini RDH Property Sdn Bhd – Kontraktor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri telah menyahut cadangan Bank Negara Malaysia untuk membina rumah pada harga yang mampu dimiliki oleh rakyat Kelantan.

RDH atau lebih dikenali sebagai RedDiamondHouse, telah mula membina kediaman di sekitar negeri Pantai Timur bermula dari tahun 2007 lagi.

Kontraktor perumahan yang berdaftar dengan CIDB ini telah berjaya merealisasikan impian ramai rakyat Kelantan untuk memiliki rumah sendiri pada harga mampu milik.

Sebagai kontraktor yang berpengalaman, RedDiamondHouse mempunyai rantaian pembekal bahan binaan berkualiti yang memberi harga terbaik untuk kami membina rumah pada harga lebih rendah.

Sinonim dengan pendekatan ‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’, RedDiamondHouse tidak mengorbankan kualiti kerja dalam pembinaan rumah. Pelanggan masih dapat memiliki rumah bertaraf lima bintang pada harga hebat semurah harga kaki lima.

RUMAH CANTIK RUMAH MAMPU MILIK

Bagi mereka yang masih bekerja dan ingin miliki rumah sendiri, RedDiamondHouse boleh menguruskan pinjaman bank mengikut kelayakan pendapatan. Sila lihat rumah-rumah yang telah dibina melalui portfolio di website ini.

RedDiamondHouse boleh dihubungi melalui talian 0139300025 http://reddiamondhouse.wasap.my/atau hadir sendiri ke pejabat kami di Tingkat 2, PT 4937, Bandar Baru Kota Harmoni, 17500 Tanah Merah, Kelantan.

RedDiamondHouse –

‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’

‘Bare 5 Bintang, Harga Kaki 5 ‘

 

Follow by Email
YouTube
Instagram