RANGKA STRATEGI BELI RUMAH SEMPENA TAHUN BARU

Tahun 2019 sudahpun membuka tirai. Apakah azam anda untuk tahun baru ini? Sudah semestinya mahu lebih baik dari yang sebelumnya.

RedDiamondHouse – Kontraktor Bina Rumah Kelantan mahu berkongsi dengan anda mengenai tahun baru ini.Salah satu perkara yang boleh anda lakukan untuk menjamin masa depan yang lebih baik adalah bina strategi untuk beli sebuah rumah.

  1. Tidak menjadi kesalahan untuk anda menyasarkan sebuah rumah sederhana bawah RM300K sebagai permulaan. Di luar bandar – bandar besar, rumah yang berharga RM200K masih banyak.
  2. Perhatikan gaji anda. Pastikan median gaji anda betul dengan harga rumah. Ini formulanya : (Gaji kita x 12 x 6.5 = Harga Rumah )
  3. Elakkan buat hutang rumah yang boleh menjejaskan lebih dari 35% gaji anda. Contoh : Gaji RM3000 x 35% =RM1050
  4. Dari segi lokasi, anda boleh buat banyak pilihan. Jangan terhad kepada satu lokasi sahaja.
  5. Sebaiknya, untuk rumah pertama biarlah yang berpotensi menjadi pelaburan untuk anda. Contohnya , jika anda mengalami kesukaran, ia boleh dijual atau disewakan.

Itu adalah serba ringkas mengenai strategi untuk membeli rumah.

RedDiamondHouse – Kontraktor Bina Rumah Kelantan boleh bantu anda untuk membina kediaman mampu milik di atas tanah sendiri. ‘Kami Bina Dengan Kasih Sayang’ dengan ‘Bare 5 Bintang, Harga Kaki 5’.

Follow by Email
YouTube
Instagram