COUNTER TOP MARBLE & GRANITE

Kali ini Reddiamondhouse – Kontraktor Bina Kelantan ingin berkongsi mengenai Counter Top Marble & Granite iaitu counter top jenis daripada batu-batu asli. Untuk dibandingkan daripada segi ketahanan, ianya lebih tahan lasak dan tahan cakaran. Namun, cabaran utama untuk counter top marble adalah ianya lebih lembut daripada berbanding granite. Manakala counter top granite lebih tahan lasak.

Kenali Team Reddiamondhouse disini.

Contoh Gambar bagi Counter Top Granite.
Contoh Gambar bagi Counter Top Granite

Contoh, ada yang memotong sayur atau apa sahaja di atas granite top itu sendiri. Daripada segi pilihan warna, pemilihan warna granite selalunya datang dengan lebih gelap dan sukar kelihatan kotor. Namun begitu, untuk counter top marble pula, memerlukan penjagaan yang lebih teliti. Kebiasaannya, warna counter top marble lebih cerah.


Contoh Gambar bagi Counter Top Marble.

Lihat disini Counter Top Stainless Steel.

Cabaran penjagaan bagi counter top marble adalah dari segi watermark pada top. Oleh itu, penjagaan marble top harus dijaga dengan baik. Marble top adalah daripada batu asli, jadi coraknya adalah lebih menarik dan nampak lebih elegan jika mahu dibandingkan dengan solid surface.

Jenis-jenis Counter Top disini.

Follow by Email
YouTube
Instagram